sâmbătă, 17 mai 2008

A aparut noul, primul, excelentul album The Pixels – ‘Fire Exit’

Desi nu este productia noastra, ne face placere sa-l recomandam calduros. Dealtfel, ‘Fire Exit’ este inregistrat, mixat si masterizat in studioul Next Dog de catre Alexandru Gigi Catrina, aidoma CD-urilor Roadrunner. Albumul a aparut sub sigla La Strada Music, concurenta pe care o felicitam, nefiind un secret pentru apropiati ca si noi ne-am aratat interesati de The Pixels.

Pe pixeli i-am vazut concertind prima oara in clubul Utopia, in 27 decembrie 2006, la aniversarea lui Sorin Ozon, fiind cea dintii trupa alternativa contemporana pe care aveam s-o cunosc personal. Utopia nu mai exista. Nici The Pixels in formula care a inregistrat discul. Dan Serbanescu a parasit echipa, pentru a se dedica celuilalt proiect al sau, Divine Muzak, unde face o muzica exceptionala, dar diferita. In opinia mea este chiar fericita separarea lui Serbanescu de Catalin Rulea, nu ca nu i-as pretui in mod egal pe cei doi artisti, insa expresia personalitatii lor nu va ajunge la climax decit manifestindu-se distinct. Rulea va continua foarte probabil alaturi de Alexandru Buzea, vechiul sau prieten, tobarul spiritual si ingenios. Insa, incontestabil, o era se termina. Iar marturia erei trecute ramine acest unic disc – in formula de inceput-, ‘Fire Exit’, ce reuneste 11 piese adorate de publicul trio-ului, ca ‘Dancing On Me’ sau ‘I’m Cold’, cintece inteligente si subtile interpretate de The Pixels vreme de un an si jumatate in B52, The Blues, The Loft, la lansarea Macmillan din 12 aprilie 2007, in deschidere la Sophie Ellis Bextor sau Unkle , in Orange Concept Store, la Timisoara sau Bucuresti. Albumul trebuie avut de orice ascultator care se respecta, arata insolit, suna grozav si, lucru esential pentru actul artistic, trezeste emotie.

Iar in tara asta infestata de fatuci platinate si academii tiganesti cu nume de mezel, Rulea, Serbanescu si Buzea ne confera confortul de care aveam imperioasa nevoie.

Mihai Antonescu

Explicatie foto:
Catalin Rulea, primul din dreapta si, desigur, primul din generatia lui, aici alaturi de Dan Vezentan si Mihai Marin.