luni, 20 octombrie 2008

E-magic nu-si plateste datoriile!

Din neglijenta? Din jena financiara? Din suficienta?  Din prostie?

Cauzele actelor persoanelor, fie ele fizice sau juridice, ramin de multe ori misterioase...

Cert e faptul ca Emagic Entertainment, compania care trateaza serios divertismentul, dupa cum ne spune insusi sloganul neinspirat al sereleului cuplului Coroianu/Janssens nu plateste. Desi organizeaza B’estival, B’estfest s.a.m.d. in cirdasie cu grecoteii de la Romtelecom, cu Heineken, Coca Cola si alti carbogazosi, desi exista un parteneriat cu Reiffeisen undeva la indepartata granita a legalitatii, manifestarile Emagic pierd bani an dupa an, asa cum ne-a declarat Guido Janssens la o intrevedere la care a asistat si cireada lui de directori. Asta nu e treaba noastra, ca si noi pierdem deocamdata bani cu programul si proiectele noastre muzicale, cu mica diferenta ca noi ne platim datoriile, in vreme ce smecherii de la Emagic nu prea. Si nici asta nu ne-ar enerva, daca ar fi vorba de scirbosul creditor – Statul Roman, sau de furnizorii de utilitati sau alte asemenea porcarii, sau chiar de un capitalist verso. Insa sa organizezi concerte si sa nu platesti artistii... cam de cacao.

In fapt, prestatia trupei Dekadens la B’estfest din 5 iulie a.c. ar fi trebuit remunerata conform contract nr. 2 din 09.05.2008 cu 250 euro. Conform contract, Emagic trebuia sa plateasca catre Roadrunner pina la data de 05.07.2008 suma de 250 E + TVA, lei la cursul BNR.

Normal ca Roadrunner si-a platit artistii mult mai substantial de atit si foarte la timp. Insa Emagic n-a catadicsit pina in ziua de azi sa ne plateasca noua cele circa zece milioane amarite.

Nu stam in banii aia, sa faca Janssens si Laura Coroianu parastas pentru Cosmote la Romexpo de ei, nici n-avem de gind sa actionam legal ca sa recuperam maruntis, dar e bine sa stie populatiunea cu cine are de-a face...