luni, 16 martie 2009

Doamne ce m-apuca sila

Cind ascult Zu si Guerilla!

 

Ca tot ne innebunea cineva cu ce jmechere sint eliberadio sau Citi FM si alte radiouri de scara de bloc, ne-am pus pe ascultat si studiat audiente.

In Bucuresti bat niscai statii frequency modulation mai rasarite decit plutonul, ceea ce nu e mare lucru. Numim Europa, Kiss, Zu, Guerilla, City, Romantic, 21, Total, Bucuresti, Student, Activ, Pro FM etc. Cam multe, ceea ce presupune si incitirea audientei. Radio se asculta oricum numai in masina, ca la locul de munca exista net si radio anglo-american on line, iar acasa nu mai exista receptor, lumea sta pe tembelizor, pe mp3 player sau pe scule hi-fi. Ar mai fi terasele si barurile dudare care nu-si permit un playlist propriu si baga muzici din eter.

Audienta unui post de radio e, oricum, minuscula fata de ce a fost, vorba aia – video killed the radio star, iar empetreiul i-a mai si profanat mormintul!

Radio alternativ nu exista in sudul Romaniei. Se mai baga ceva aproape de mainstream-ul britanic, un adult contemporary placid si dezgustator.

Ei, e  putina muzica alternativa, daca ii catalogam ca atare pe Frantz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, Bloc Party, MGMT, Coldplay, U2, Muse, Placebo si alti milogi de-ai lor, iar dintre milogii locali pe Luna Amara, Travka, Tep Zepi, Grimus, Mushroom Story.

Cum sa faci un post de radio nu e mare lucru, costa cam zece mii de euroi cu totul, cum regimul muzicii difuzate e statutat de ORDA si CNA dupa capetele lor mici de functionari publici – si costa doi lei tona – am hotarit sa facem si noi un post de radio fm adevarat! Punk! Alternativ!

Acum cautam nume! Concurs deschis tuturor, si strainilor si apropiatilor! Asteptam idei geniale!

Repejor, ca in vara vrem sa emitem!